Taranis 76 D RESULT kandallóbetét
Taranis 76 D RESULT kandallóbetét

méretek és súly

szélesség: 76.00 cm
magasság: 130.00 cm
mélység: 48.80 cm
súly: 170 kg

füstcsőcsonk: 150 Ø
Külső levegő csatlakozás méret: 75 Ø
garancia

A termékhez
tartozó
garancia

Tetszik? Ossza meg barátaival, ismerőseivel:

Kérdése van ezzel a termékkel kapcsolatban?
telefon
emailcim
üzenetküldő

Gyors üzenet küldése

Az alábbi űrlap segítségével kérdezhet közvetlenűl a szakembereinktől. Az üzenet részben nagy vonalakban írja le, hogy milyen kérdésre szeretne választ kapni, illetve melyik termékünkre kíváncsi bővebben.
Az alábbi adatlapon kérjük adja meg elérhetőségeit és munkatársunk a lehető leghamarabb felkeresi Önt.

Az Ön adatai
* Kérdése, üzenete

Az alábbi fülekre kattintva tekintheti meg az ehhez a termékhez tartozó bővebb információkat:

Termék információk

ENERGIATAKARÉKOS HÁZAK KANDALLÓJA!

EXTRA ALACSONY FŰTÉSI KÖLTSÉG!

Optimalizált teljesítménytartomány

Szabályozható teljesítmény 3 - 10 kW

Az EN 13Z No FSPS-WA-1866-EN szabványnak megfelel
Kandallóbetétek

Fűtsön és spóroljon!

SUPRA a zárt tűztér feltalálója, megkerülhetelen szakértő a fatüzelésben.

A piacon 1878 óta jelenlévő SUPRA különös fontosságot tulajdonít termékeinek.

Mindig újabb és újabb megoldásokat kutatva és a holnap kihívásaira választ keresve gyártja kandallóit a SUPRA, ötvözve a bennük a megfelelő teljesítményt és a stílust.

A fatüzelés minőségi, kényelmes és főképp gazdaságos fűtési módot biztosít.

Manapság a piacon a legolcsóbban kapható energiaforrás a fa, ráadásul a teljesítmény/ár aránya miatt rendkívül gazdaságos.

Mivel a SUPRA kandallóbetét úgy készül, hogy pontos hőmennyiséget szolgáltasson, ezért Ön csak annyit fogyaszt, amennyire szüksége van.

Egy SUPRA kandallóbetét ideális a spóroláshoz! 

Passzívház kandallóbetét APS technológiával TARANIS RESULT

Az új APS (Activ Power System) technológiával ellátott fatüzelésű SUPRA tűzterek és kályhák megfelelnek a francia HP3E (Magas Energetikai, Gazdaságossági és Környezetvédelmi Teljesítmény) kritériumainak. Ezen ismérvek jellemzik a magas hatásfokú és alacsony fogyasztású készülékeket, a fokozott komfortérzet érdekében optimalizált teljesítményű készülékeket, az alacsony por- és részecske-kibocsátású, teljes égésű készülékeket és a szénciklusban semleges készülékeket.

Ezek a készülékek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével óvják a bolygót.

AZ APS (ACTIV POWER SYSTEM) TECHNOLÓGIA

Az APS (Activ Power System) rendszer a pontosan szükséges és elegendő teljesítmény használatát teszi lehetővé, amivel a készüléknek helyt adó helyiség túlfűtése nélkül, a rossz minőségű égés, a korom és a szennyeződés elsődleges forrásának számító hosszantartó, alacsony fokozatú működés elkerülésével járul hozzá a nappali helyiségek kényelmes fűtéséhez.

Ez a mai kor csúcstechnológiáját képviselő rendszer 5kW-os aktív névleges teljesítményen történő működésre alapul, ami által kivételes, 85%-os hatásfok és - következésképpen – korlátozott fafogyasztás érhető el.

Az APS készülékek, szükség esetén, egy új „felfűtési teljesítményt” is biztosítanak. Ekkor a készülék egy kifejezetten a lehűlt helyiségek gyors felfűtésére szolgáló fokozott teljesítménnyel (10kW-ig 78%-os hatásfokkal) működik, mielőtt visszaállna a szokásos teljesítményre és a rendes hatásfokra.
Az APS technológia továbbá a kettős égést és a szabadalmaztatott füstkamrában zajló hőcsere meghosszabbodását is elősegíti. A rendszer a porszemcsék és a részecskék elégetésével a fa magas hőfokon végbemenő maximális elégését segíti, miközben az optimális hőcsere érdekében a maradékfüstöt hosszú út megtételére készteti a rendszerben.

Az APS rendszerrel ellátott SUPRA kályhák és tűzterek egyéb erősségei:
Szabadalmaztatott légtömörség-kiegyenlítő, amely tökéletes légtömörséget biztosít és lehetővé teszi az égéstér esetleges deformálódásának elkerülését, amikor az nagyon felmelegszik: az optimális és rendkívüli hatásfokú működés záloga.

Kivehető és adaptálható TWEEN huzatkiegyenlítő: hibás, nem megfelelő huzatot biztosító kéményre is felszerelhető a készülék, ezáltal elkerülhetők a javítás jelentős költségei.

A ”tornádó hatás” technológia, amely a kettős, alsó és felső öblítő levegő bevezetésével a készülék üvegének optimális tisztaságot biztosít.

A készüléken található védőburkolatnak köszönhető kis beépítési helyigénye van a készüléknek, a falhoz közel helyezhető anélkül, hogy kiegészítő szigetelés lenne szükséges.

Vermikulit, inox, acél, öntöttvas: a készülékben a tulajdonságaiknak megfelelően optimálisan elhelyezett összes anyag pontos szerepet tölt be a készülék hatékony működésében.

Különösen kiváló ökológiai mutatók kiegészítő szűrő és katalizátor nélküli készülékekhez képest: a könnyű használat és a gazdaságosság zálogai.

Ezek a készülékek a manapság hatályos legszigorúbb (DIN+) szabványok előírásait is túlteljesítik és a nagyon alacsony por- és CO kibocsátás tekintetében a 2015-ben életbe lépő európai szabványoknak is megfelelnek.1. Légtömör, hegesztett acél + vermikulit tűztér
: magas hőmérsékleten végbemenő, tiszta és magas hatásfokú, tökéletesen biztonságos égést biztosít.

2. APS füstkamara hőcserélő: ez egy két füstterelővel és négy hőcserélő csővel kombinált műszaki labirintus, amit az 5. sz. by-pass szelep vezérel. Feladata a füstkiáramlás lassítása a hőcsere optimalizálása érdekében.

Könnyű üzemeltetés: a 3. sz. szabályozó lehetővé teszi a tűz szabályozását; a beérkező levegőre hatást gyakorolva hozzájárul a begyulladás elősegítéséhez, a teljesítmény szabályozásához és az üveg tisztaságának biztosításához. Egy másik vezérlés az 5. sz. by-pass szelep szabályozását teszi lehetővé, hogy a füst vagy a füstkamrába ömöljön, vagy pedig közvetlenül az elvezetőbe távozzon, amikor kinyitjuk az ajtót, hogy tegyünk a tűzre.

4. „IN AIR rendszer” külső levegő csatlakozás Ø 80: a kültérből egy csatornán keresztül bevezetett levegő az elsődleges levegőkört táplálja, amely elősegíti a tűz begyulladását és az égést, valamint a másodlagos levegőkört, ami a lehető legnagyobb mennyiségű részecske és por elégését biztosító utóégésben játszik szerepet. Az IN-AIR rendszer lehetővé teszi a készülék független működését, még központi porszívó vagy konyhai szagelszívó alkalmazása esetén is.

6. Teljes üveg ajtó: elősegíti a hő szétsugárzását a helyiségben és modern megjelenést biztosít a készüléknek.

7. Dupla öblítő-levegő rendszer: a felső és alsó öblítéssel fokozza a TORNÁDÓ rendszer hatékonyságát és szerepet játszik az optimalizált égésben.

8. Kettős égés: a két tűzálló inox csatornába vezetett előmelegített égési levegő oxigénnel látja el az égésteret:
- előidézi az el nem égett gázok másodlagos elégését
- növeli a hatásfokot
- óvja a környezetet a por- és részecskemennyiség minimalizálásával
- megóvja a vezetéket a korom és a szennyeződések lerakódásától

9. Működés közben kivehető hamugyűjtő: az üveg szitanyomott része mögé rejtett nagy befogadóképességű hamugyűjtő lehetővé teszi a működés közben történő hamuzást.

10. Levegő-elosztó és konvekciós kör: lehetővé teszi, hogy az égéskamrán és a füstkamrán történő áthaladás során a helyiség levegője felmelegedjen a konvekciós meleglevegő-kimeneteken történő kiáramlás előtt.

11. Ventilátor-szett opcióban (a tűzterekhez): felgyorsítja a hőáramlást a meleg levegő többi helyiségbe történő eljuttatása érdekében. (Ez a funkció a kályhák TURBO változataiban megtalálható).

12. 150 mm átmérőjű füstkivezető csonk: majdnem minden méretű kéményhez csatlakoztatható a készülék, ideértve azt az esetet is, ha 200 mm-es kerámia vagy inox kéményhez kell csatlakoztatni a készüléket. 45 cm-es készülékmélység: lehetővé teszi a kismélységű beépítést, hogy a helyiségből minél kisebb területet foglaljon el.

13. Csavaros lábak: segítségükkel a tűztér magassága 17 és 37 cm között állítható és kiegyenlíthető a készüléknek helyt adó felület szintkülönbsége valamint a berendezés dilatációja anélkül, hogy az kihatna a burkolatra vagy a dísztakarásra.

14. TWEEN huzatkiegyenlítő: a füstgáz huzatának pontos szabályozásához, akármilyen is legyen a füstelvezető típusa.

15. A szabadalmaztatott légtömörség-kiegyenlítő: tökéletes légtömörséget biztosít és lehetővé teszi az égéstér esetleges deformálódásának elkerülését, amikor az nagyon felmelegszik.

A 3 típus technikailag megegyezik. 
 

SUPRA TARANIS Videó bemutató megtekintése >>>

Technikai jellemzők

Műszaki adatok

 • Névleges fűtőteljesítmény : 5 kW | bővebben erről
  (Az EN 13229 európai szabványnak megfelelően egyetlen hivatalosan meghatározott és elismert teljesítmény a névleges teljesítmény. Ez egy 3 órás szabványkísérlet során mért átlag teljesítmény. )
 • Hatásfok: nem kevesebb, mint : 85 %
  (Egyéb kiegészítők nélkül értendő hatásfok! - A hatásfok a rendelkezésre álló energia felhasználásának mértéke.)
 • CO kibocsátás (13%O2) : 0.1 %
 • Füstgáz tömegáram (g/s) : 7.7
 • CO2 kibocsátás (13%O2) : 7.6 %
 • Finom por kibocsátás : 33 mg/m3
 • Kimenő füstgáz átlagos hőmérséklete : 231 ˚C
 • Füstcsőcsonk átmérője : 150 mm
 • Külső levegő bevezető csonk : 80 mm
 • Behelyezhető fahasáb maximális hossza fektetve : 33 cm

TERMÉKTANÚSÍTVÁNY

 • EN 13 240 szabvány
  (Ezen tűztér gyártása az EN 13 240 európai szabvány (szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőberendezések számára) előírásai alapján, illetve azoknak megfelelően történik.)
 • BBC norma szerint légtömör
  BBC norma szerint légtömör
  (Teljesen légtömör a lakótér felé. Az összes égéshez szükséges égési levegő külső térből érkezik. Ezen készülék légtömörségi tesztjeit a minősített COFRAC laboratórium végezte. Ez a készülék elhelyezhető nagyon jól szigetelt, alacsony energia igényű vagy passzívházakba. /BBC – French Low Energy Consumption Houses – francia alacsony energia igényű házak szabványa/.)
 • Energia tanusítvány A+ | bővebben erről
  (Ez a jelzés a tűztéren egy energiatanusítvány, más néven energiahatékonysági címke, EU-Energia címke, energiatakarékossági címke vagy energiacímke. Ön az energiacímkén található adatok alapján egyszerűen össze tudja hasonlítani, mely termék a leginkább gazdaságos, energiatakarékos és a leginkább környezetbarát.)
 • Zöld láng jelzés: ***** | bővebben erről
  (A ZÖLD LÁNG (FLAMME VERTE) minősítés megszerzéséhez a készülék hatásfoka legalább 70%-os vagy annál magasabb, a szénmonoxid kibocsátása pedig legfeljebb 0,3%, vagy az alatti kell legyen. Ez garantálja, hogy ezek a kandallók energiatakarékosak, csökkentik az üvegházhatást, így védik a környezetet. az elérhető maximális csillag: 5*)

Szériatartozék

 • HP3E minősítés
 • Konvekciós, védő burkolat
  Konvekciós, védő burkolat
  (A tűztéren található védőburkolatnak köszönhető kis beépítési helyigénye van, a falhoz közel helyezhető anélkül, hogy kiegészítő szigetelésre lenne szükséges. Ez teszi lehetővé a forró levegő elvezetését a távolabbi helyiségekbe is.)
 • APS égési technológia | bővebben erről
  (KONCEPCIONÁLIS BRAVÚR ! Ez a mai kor csúcstechnológiáját képviselő rendszer 5 kW-os aktív névleges teljesítményen történő működésre alapul, ami által kivételes, 85%-os hatásfok és - következésképpen – korlátozott fafogyasztás érhető el.)
 • 24 órás üzemidő | bővebben erről
  (biztonságos fűtés megszakítás nélkül )
 • Csatlakozási lehetőség: felső
 • Dupla égés
  (Utóégés: a füstgázok elégetése a jobb hatásfok érdekében)
 • Folytonégő | bővebben erről
  (Az NFD 35376 szabvány szerint folyamatos égésűnek igazolt készülék olyan parázságyat képes fenntartani, amely elegendő a tűz felélesztéséhez 10 órai működés múltán is, anélkül, hogy újragyújtanánk. A „folytonégő” tűztereknek kötelezően rendelkezniük kell egy működés közben hozzáférhető hamufiókkal. )
 • Meleg levegő elcsatornázási lehetőség
  (Meleg levegő elosztó, a tűztér köré gyűjtött hőt flexibilis csatornákon keresztül osztja el. A tűztér felett helyezkedik el, és egy olyan burkot képez, amely 2 vagy 4 kivezetőbe tereli a meleg levegőt. Egy vagy több csatorna csatlakoztatható hozzá. Így egy vagy több egymás melletti vagy emeleti helység fűtése megoldható.)
 • Hármas héjazatú égéstér | bővebben erről
  (A légmentes kialakítású dupla fal - acél és az öntöttvas - gyorsabban adja le a hőt. Egy harmadik héj, a hővisszaverő acélból készült biztonsági fal védi az égéstér környezetét a túlmelegedéstől.)
 • Előmelegített másodlagos levegő
  (Előmelegített másodlagos levegő az üveg tisztán maradásához.)
 • Működés közben hozzáférhető hamutartó
 • TWEEN huzatkiegyenlítő
  (Kivehető és adaptálható TWEEN huzatkiegyenlítő: hibás, nem megfelelő huzatot biztosító kéményre is felszerelhető a tűztér, ezáltal elkerülhetőek a jelentős javítási költségek)
 • Tartóláb
 • Szintállító szerkezet
  (Szintállító szerkezet a pontos és stabil beüzemeléshez)
 • Kis helyigény

Színek

 • Fekete

Ajtó

 • Oldalt nyíló ajtó
 • 2 ponton záródó ajtó
  (Oldalt két ponton záródó ajtó: nagyobb stabilitást biztosít)

Ajtókeret

 • Fekete ajtókeret

Üveg

 • Sík üveg
 • Tornádo Tiszta üveg rendszer | bővebben erről
  (A ”tornádó hatás” technológia, amely a kettős, alsó és felső öblítő levegő bevezetésével a tűztér üvegének optimális tisztaságot biztosít.)
 • Szitanyomott üveg előlap
  (Nincs széles fémkeret: un. "keret nélküli üveg". A fényes, fekete üvegkeret modern, esztétikus kivitel.)

Ehhez a tűztérhez az alábbi kiegészítők közöl választhat:

Ehhez a tűztérhez az alábbi kiegészítők közöl választhat:

 • KTE 152 BI-TURBO ventilátor szett
  KTE 152 BI-TURBO ventilátor szett | bővebben erről
  (Két sebességi fokozaton működő, axiális ventilátor szett. Gyorsítja a meleg levegő áramlását a tűztér körül és az elosztókörben. A hőeloszlás gyorsabb. A 150 Ø mm-es csatornák hossza maximum 10 m és csatornánként 5 m. Mágneses rögzítéssel közvetlenül a tűztér alá helyezendő. A kandalló közelében felszerelendő kapcsolóval szállítva.)

Terméket bemutató videó

További termékek innnen: Kandallóbetétek | Passzívház kandallóbetét APS technológiával TARANIS RESULT


Kérjen árajánlatot! Töltse ki ingyenes űrlapunkat és munkatársunk a lehető leghamarabb felkeresi Önt.

A fenti kulcsszó mezőbe írja be a keresni kívánt kifejezést. A találatokat a termékek (kandallók, kályhák, stb.) és a kiegészítő webáruházas termékekből (fatartók, szellözőrácsok, stb.) adja vissza a rendszer.

Minden kosárinfó megtekintése >
regisztrálás elfelejtette a jelszavát?

Kandallóvásárlás előtt áll?

Igényes és értékes terméket keres?
Rengeteg kérdés merült fel Önben ezzel kapcsolatban?
Kérjen időpontot egy személyes, díjmentes konzultációra!

Szabó Kandalló üzenetküldés
 

5% kedvezmény?

Nem kérünk sokat érte!

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, akkor a webáruházunkban a következő vásárlás alkalmából 5% kedvezményt adunk! Részletek a feliratkozás után.

Szabó kandalló