A TRIPLE PASS  meleg vizes hőcserélő rendszer, melyet a Romotop cég fejlesztett ki, jelentős mértékben növeli a kandallóbetétek és kályhák hőcserélőjének hatékonyságát.

A triple pass rendszer alapvető előnyei az alábbiakban foglalhatók össze:

  • magasabb teljes hatékonyság a hagyományos megoldással szemben                         = tüzelőanyag megtakarítás (akár 10 %)

  • a meleg vizes hőcserélőnek nagyobb teljesítménye lesz így, mint a hagyományos megoldás esetén = több hő kerül a fűtésrendszerbe

  • nagyobb vízre fordított teljesítmény a hagyományos megoldással szemben = jobb hőszabályozás és hőátadás a házban = magasabb komfort

  • kevesebb károsanyag-kibocsátás a hagyományos megoldással szemben = újabb lépés egy tisztább környezet felé

  • a füstgáz hőcserélő csöveinek nagy mérete = kényelmes karbantartás és kevesebb igény a hőcserélő rendszeres tisztítására.

MERT:

A kandallóbetét égésterében keletkező adott mennyiségű égési gáz háromszor megy keresztül a hőcserélő füstgázelvezető rendszerén. A hagyományos megoldással szemben itt tehát háromszor hosszabb utat tesz meg az égési gáz, és ennek köszönhetően a hőcserélő sokkal több hőt képes kinyerni az égési gázokból, mint egy hagyományos rendszerű hőcserélő.  

A különbség a fűtőberendezés teljes hatásfokában van, ami kb. 10%-al magasabb:

Az alapvető paraméter, ami befolyásolja, hogy a füstgáz hőcserélő képes legyen hőt kinyerni az égési gázokból és azt fűtőanyaggá alakítani, az a hőcserélő hőátadó felületeinek a mérete.

Minél nagyobbak ezek a hőátadó felületek, annál több hőt tud a hőcserélő kivonni az égési gázokból. Ez a tervezőket arra kényszeríti, hogy a füstgáz hőcserélőket egyre nagyobb számú, de egyre kisebb átmérőjű csövekkel szereljék fel. A kisebb átmérőjű csövek használata a fűtőberendezés hatásfokának javulását és nagyobb vízre fordított teljesítményt eredményez.

Amikor egy vásárló szembesül azzal, hogy egy ilyen típusú hőcserélőt rendszeresen kell tisztítania, akkor nagyon mérges lesz.

Erre kínál megoldást a triple pass rendszer. A triple pass rendszer hatékonyabban használja a hőcserélő csöveinek belső hőátadó felületeit. Ennek köszönhetően a hőcserélő csövei bő 60mm-es belső átmérővel is rendelkezhetnek, ami nagyon fontos a kényelmes tisztításhoz, hiszen a csövek belső felületén mindig rakódnak le égéstermékek. Minél kisebb a csövek belső átmérője, annál gyorsabban csökken a keresztmetszetük a fűtés során annak köszönhetően, hogy a füstből apró részecskék rakódnak le, és annál nehezebb és gyakoribb lesz a tisztításuk.

 

Egy TRIPLE PASS rendszerrel ellátott Romotop kandallóbetét füstgáz hőcserélője összesen 18 darab 60mm-es belső átmérőjű csövet tartalmaz. Ha hőátadás tekintetében egy hasonló hatásfokot akarnánk elérni hagyományos rendszerű füstgáz hőcserélővel, akkor ehhez közel 70 dara b30 mm belső átmérőjű csövet kellene használnunk. Nyílván egy ilyen megoldás teljesen értelmetlen lenne hiszen nehéz elképzelni olyan felhasználót, aki keresztül akarna menni egy ilyen hőcserélő tisztításán.

 

" autoplay loop>


vissza az előző oldalra

Kérjen árajánlatot! Töltse ki ingyenes űrlapunkat és munkatársunk a lehető leghamarabb felkeresi Önt.

A fenti kulcsszó mezőbe írja be a keresni kívánt kifejezést. A találatokat a termékek (kandallók, kályhák, stb.) és a kiegészítő webáruházas termékekből (fatartók, szellözőrácsok, stb.) adja vissza a rendszer.

Minden kosárinfó megtekintése >
regisztrálás elfelejtette a jelszavát?

Kandallóvásárlás előtt áll?

Igényes és értékes terméket keres?
Rengeteg kérdés merült fel Önben ezzel kapcsolatban?
Kérjen időpontot egy személyes, díjmentes konzultációra!

 

5% kedvezmény?

Nem kérünk sokat érte!

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, akkor a webáruházunkban a következő vásárlás alkalmából 5% kedvezményt adunk! Részletek a feliratkozás után.

Szabó kandalló