A HOXTER ért ahhoz, amit csinál

A HOXTER 2009 óta gyárt kandallóbetétet, amelyek több mint 23 országban elérhetőek, s nem csak Európában.

Koncepció: a hitelesség és az üzleti partnerekkel való kölcsönös bizalom.
Nincs feltűnő megjelenés, eltúlzott stratégia illetve személytelen kapcsolatok.
A HOXTER ragaszkodik a hagyományos értékekhez, az egyszerű és hatékony működéshez. 

Mottó: „Nem az a célunk, hogy a legnagyobb, hanem a legjobb és legkedveltebb gyártó legyünk.”

 

Üzleti filozófia

A HOXTER kizárólag szakemberekkel, azaz kandallóépítő mesterekkel dolgozik együtt, akik a termékeikhez megfelelő minőségű munkát és szervizelést biztosítanak.
Ezzel igyekszik megakadályozni a termékei interneten történő értékesítését.
Úgy döntöttek, hogy a szelektív forgalmazást választják, amelyet a bizalom és az üzleti partnerség tiszteletben tartása jellemez.
Így a gyártó és a vevő között így egyenrangú kapcsolat jön létre, ami a filozófia részét képezi.


Minőség

Minden HOXTER kandallóbetétre 5 év jótállást biztosítunk. Nem tudunk azonosulni a mai trenddel, amikor is rövid élettartamú termékeket gyártanak. A HOXTER termékek masszívak, a legjobb minőségű anyagokból készülnek, így intenzív használat és nagy igénybevétel esetén is hosszútávú tartósság jellemzi őket.

Nem problémákat gyártunk, hanem Hoxter termékeket.

 

Evolúció

Az elsődleges tervezettől a végső termékig hosszú út vezet. Eközben hosszú hónapon keresztül igényes fejlesztés és széles körű tesztelés folyik. Igyekszünk figyelni a legkisebb részletekre is. Egy új modell tervezése vagy a meglévő modell megújítása során a lehető legtöbb olyan innovációt igyekszünk alkalmazni, amely növeli a felhasználók kényelmét. Tesztelés céljából saját laboratóriumunkat használjuk, ahol minden termék a forgalomba hozása előtt egy hosszan tartó tesztelési cikluson megy keresztül.

 

Technológia

Felhasznált anyag

A kandallóbetétek P265 GH minősítési osztályú hőálló acélból készültek, olyan anyagból, amelyet magas hőmérséklet mellett alkalmazott nyomástartó tartályok és csővezetékekgyártására használnak. A szerkezeti acéllal ellentétben a hőálló acél króm (Cr) és nikkel (Ni) adalékot is tartalmaz. Az anyag ezen kívül vegyileg is tisztább. Ennek köszönhetően biztosítható a hosszú élettartam és a mechanikai ellenálló képesség a hőhatásokkal szemben.


Dupla üvegezés

Az ajtó dupla üvegezése megfelel az aktuális építési szabványoknak. Az építmények jelenlegi hőszigetelési lehetőségeinek köszönhetően a házak és egyes helyiségek energetikaiszükségletei alacsonyabbak, mint régen. A dupla üvegezés javítja az ajtó szigetelési tulajdonságait, illetve csökkenti az ajtóból a helyiségbe áramló hő mennyiségét. Így elkerülhető a kisebb energetikai igényű helyiségek túlfűtése.

Szín

Az általunk használt UHT-HYDRO® festék a csúcsminőségű felületkezelő anyagok közétartozik. A felhordás után azonnal, szobahőmérsékleten szárad, így az első fűtés során nemkeletkezik sem füst, sem pedig más szagok. Ez a festék 600 ºC-ig hőálló. Az UHT-HYDRO®festék kimagasló módon ellenáll a mechanikai sérüléseknek, a HOXTER termékek láthatórészein használatos.


Ajtónyitó mechanizmus

A kidolgozott tolómechanizmus biztosítja az ajtó mindig csendes és könnyű mozgatását. Az ajtó betolódik a felette lévő zárt kamrába, így nem korlátozza a lakóteret. Az ajtó precíz mozgásátmagas működési hőmérséklet mellett nyolc csapágy biztosítja, amely ellenáll az akár 350 °C-oshőmérsékletnek is. A csapágyak rozsdamentes vájatokban mozognak, amelyek pontosan és állandó jelleggel meghatározzák az ajtó mozgását. A nyitás során az ajtó először eltávolodik a kandallóbetéttől, nehogy megsérüljön a tömítés, aztán felfelé tolódik a kandallóbetét néhány milliméternyi távolságban. Az ajtó zárásának pillanatában az ajtót egy rugómechanizmus feszíti
25 kg erővel a kandallóbetéthez, ezért a tűztér tökéletesen szigetelt.

Ajtóprofil

Az ajtó olyan mozgórészekhez sorolható, amelyeknél nagy hangsúlyt fektetnek az erősségre és tartósságra. Ezen tulajdonságoknak tesz eleget a speciálisan kialakított 2,5 mm falvastagságú ajtóprofil. Az ajtóprofil paraméterei garantálják az ajtó tartósságát a mindennapos magas hőmérséklet melletti használat során. Az ajtóprofil változatosan kombinálható szimpla vagy dupla üvegezésű ajtóval. Az ajtóprofilban a tömítés egy kónikus horonyban van elhelyezve annak érdekében, hogy a tömítés ki ne essen.

Használat

A HOXTER termékek tűztere annyira szigetelt, hogy a tűz azonnal reagál a vezérlőkar legkisebb mozdulatára is. A tűztérben lévő magas tüzelési hőmérséklet nem befolyásolja a biztonságos és kényelmes használatot. Működés során a vezérlőelemek szerkezetüknek köszönhetően természetes módon hűlnek. Ezt a hűtési hatást erősíti az olyan megfelelő anyagok használata, mint a rozsdamentes acél. Mindeközben nem szorult háttérbe sem a vezérlőelemek külső kialakítása, sem pedig a kezelés egyszerűsége. Jellemzőek a tiszta formák és az intuitív kezelés.


Kandallóbetétek

A hőtárolós és konvekciós kandallók ma a legkívánatosabb fűtési módszerek. A HOXTER kandallóbetétek mindkét technológiával építhetők. Hatékonyan működnek a hőtároló kandallók zárt burkolatokban, további akkumulációs tömeggel növelve. Úgy is tervezték, hogy a forrólevegős kandallóban működjön, ahol lehetőség nyílik arra, hogy más helyiségekbe meleg levegőt juttasson el.

HOXTER katalógus
HOXTER katalógus

Kérjen árajánlatot! Töltse ki ingyenes űrlapunkat és munkatársunk a lehető leghamarabb felkeresi Önt.
webshop

Kandallóvásárlás előtt áll?

Igényes és értékes terméket keres?
Rengeteg kérdés merült fel Önben ezzel kapcsolatban?
Kérjen időpontot egy személyes, díjmentes konzultációra!

 

5% kedvezmény?

Nem kérünk sokat érte!

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, akkor a webáruházunkban a következő vásárlás alkalmából 5% kedvezményt adunk! Részletek a feliratkozás után.

Szabó kandalló