Szabókandalló BLOG

Mikor érdemes kandallót venni?

Mikor érdemes kandallót venni?

MOST! Pedig kézenfekvő válasz az lenne, hogy nyár végén, esetleg ősszel. Mire jön a hideg, be tudjunk kuckulni a kandallónk mellé. De neeem! Ebben az időszakban már nyakig vagyunk a munkában. Ez a legrosszabb, ilyenkor rádöbbeni, hogy elkéstünk.
Energiatanusítvány kandallókhoz is

Energiatanusítvány kandallókhoz is

KERESSE AZ ENERGIACÍMKÉT A KANDALLÓN IS! Ha figyelembe veszi a mosógép, hűtőgép és más elektromos árammal működő készülék vásárlásakor, miért ne tenné a kandalló kiválasztásánál is.
A KÖRNYEZETBARÁT FATÜZELÉS NAPJA – OKTÓBER 20.

A KÖRNYEZETBARÁT FATÜZELÉS NAPJA – OKTÓBER 20.

Rendszeresen, vagy alkalmi jelleggel fával fűtöd az otthonodat? Szeretnél többet megtudni, hogy a tüzelődet minél hatékonyabban, és minél kisebb környezetszennyezés árán hasznosíthasd? Szeretnél olyan szakemberrel találkozni, aki szívesen elkalauzol téged a környezetbarát és magas hatásfokú kályhák, kandallók világába, és megmutatja neked a megfelelő tüzelővel való leghatékonyabb begyújtás módját

Hurrá! Élvezzük a kandallózást!

Kandallós szezonra készülve végig kell gondolni, melyek azok a fontos kellékek, amiket be kell szerezni, hogy a begyújtás könnyű, kandallózás pedig élvezetes legyen.
Miért válasszuk a hőtárolós kandallókályhát?

Miért válasszuk a hőtárolós kandallókályhát?

Odakint tombol a tél, fagyos a levegő, a hőmérő mínusz fokokat mutat. Egy megbízható fűtési rendszer ilyenkor aranyat ér. Kandallók, kályhák, központi fűtés, gáz, vagy esetleg elektromos fűtés legyen, amivel megteremtjük a meleg otthon alapjait?

Érvek a hőtárolós kandallók mellett

Hamarosan itt az ősz, ami egyúttal a fűtésszezon kezdetét is jelenti, ezért a kapkodást elkerülve már most érdemes ellenőriztetni, vagy akár lecseréltetni a fűtésrendszert. Ha utóbbi megoldásban gondolkodik, válasszon korszerű hőtárolós kandallót!
Az „Év kandallója” pályázat nyertese voltunk 2017-ban

Az „Év kandallója” pályázat nyertese voltunk 2017-ban

A MACSOI - Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és Gyártók Országos Ipartestülete - 2017. márciusában ismét meghirdette „Év kandallója” fotópályázatot. Ebben az évben egy egy pazar oldalüveges modern kandallónkkal neveztünk.
Benne voltunk a tévében!

Benne voltunk a tévében!

Az ECHO TV Számla műsorának forgatócsoportja Kecskeméten az üzletünkben járt! Nézzétek meg ezt a rövid riportot, ami egy szösszenetben összefoglalja az elmúlt 24 évünket.
Légtömör tűzterek kis kémény keresztmetszethez

Légtömör tűzterek kis kémény keresztmetszethez

Sokszor felmerül kandallóépítés előtt az a probléma, hogy kicsi a kémény keresztmetszete. Erre kínálnak megoldást a SUPRA NEO sorozat kandallóbetétei. MINDEN NEO KANDALLÓBETÉT LÉGTÖMÖR! AKÁR PASSZÍHÁZBA IS BEÉPÍTHETŐEK!
Kandallótörténeti kalandozások

Kandallótörténeti kalandozások

A Révai lexikonnak az a megállapítása, hogy „a kandalló használata nálunk inkább luxusszámba megy, minthogy éghajlatunk intenzívebb fűtést kíván, melyre a kályha alkalmasabb” sokáig, egészen az 1980-as évekig általánosan elfogadott álláspont volt. Nos ez az elmélet mára megdölt.
A duplaüvegezésű kandalló és a hatásfok összefüggése

A duplaüvegezésű kandalló és a hatásfok összefüggése

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a dupla üvegezésű tűztérbetét hogyan fog fűteni. Mindannyian szeretünk a kandalló üvege elé ülni és a sugárzó hőt érezni. De azt a legtöbben nem tudják, hogy a kandalló összteljesítményének csak kb. 10-15%-át sugározza üvegen keresztül.
A TARANIS tűztér etalon a kandallók piacán

A TARANIS tűztér etalon a kandallók piacán

Ez a tűztér valóban a mai kor csúcstechnológiáját képviselő rendszer. Megmagyarázzuk, hogyan lehetséges ez, még mielőtt valaki azt gondolná, hogy marketingszagú a dolog. Mindenekelőtt a TARANIS tűztér teljesen légtömör a lakótér felé.
Ki a megbízható kandallóépítő?

Ki a megbízható kandallóépítő?

Véleményem szerint megbízható kandallóépítő az, aki a valóságban is megépített, saját referencia kandalló fotókkal rendelkezik. Azt javaslom, hogy bemutatott referenciák alapján válassz kandallóépítőt.
Hogyan védjük meg a parkettát a kipattanó szikrától?

Hogyan védjük meg a parkettát a kipattanó szikrától?

Sajnos kandallóból kipattanó a szikra, az esetlegesen kihulló parázs, megégetheti a parkettát. Ez maradandó flekket hagy a parkettán. Az ilyen visszafordíthatatlan kár nem csak a parkettán hagy nyomot, hanem van egy károsító mellékhatása az idegrendszerünkre is. Szerencsére van egy esztétikus megoldás a kandallóból vagy kályhából kihulló szikrák ellen.
A testreszabott kandallóbetét

A testreszabott kandallóbetét

A jelenleg is dinamikusan fejlődő kandallópiac elbizonytalaníthatja Önt. Vajon melyik kandallóbetét lesz a megfelelő? A KOBOK® komolyan gondolja, hogy valóban Ön dönthesse el, melyik az Ön számára ideális kandallóbetét.
Tűzifatárolás a szobában

Tűzifatárolás a szobában

Ha a szobában tárolunk valamennyi tüzifát, annak számos előnye lehet. Ha csak a kényelmi szempontot vesszük figyelembe, nem kell kimennünk a hidegben, hóban sárban, fagyban mindeg adagért külön. A másik szempont tüzeléstechnikailag fontos ...
Vízteres kandallókályhák dupla üveggel

Vízteres kandallókályhák dupla üveggel

Újdonságnak számít a dupla üvegezéssel készült vízteres kandallókályha. Rögtön 3 féle modell kapható a Szabó kandalló üzletében.
Az „Év kandallója” pályázat nyertese voltunk 2016-ban

Az „Év kandallója” pályázat nyertese voltunk 2016-ban

A MACSOI - Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és Gyártók Országos Ipartestülete - 2016. márciusában meghirdette az „Év kandallója” fotópályázatot. Mivel a specialitásunk éppen az egyedi kandallók építése, számtalan gyönyörő kandalló közül választhattunk. Azért esett erre a kandallóra a választásunk, mert a környezete is különleges. Egy gerendaházban építettük.
Rendbe hozzuk elrontott kandallóját!

Rendbe hozzuk elrontott kandallóját!

Visszafüstöl, nem fűt, csak a baj van vele …. Elrontott, megunt, divatjamúlt kandallóját, helyrehozzuk, átépítjük, kicseréljük. Általában az elrontott dolgokat nehéz javítani: megtalálni a hibát, és a működési problémát. Sőt, fontos lehet a fafogyasztás csökkentése is.

Kérjen árajánlatot! Töltse ki ingyenes űrlapunkat és munkatársunk a lehető leghamarabb felkeresi Önt.

A fenti kulcsszó mezőbe írja be a keresni kívánt kifejezést. A találatokat a termékek (kandallók, kályhák, stb.) és a kiegészítő webáruházas termékekből (fatartók, szellözőrácsok, stb.) adja vissza a rendszer.

Minden kosárinfó megtekintése >
regisztrálás elfelejtette a jelszavát?

Kandallóvásárlás előtt áll?

Igényes és értékes terméket keres?
Rengeteg kérdés merült fel Önben ezzel kapcsolatban?
Kérjen időpontot egy személyes, díjmentes konzultációra!

 

5% kedvezmény?

Nem kérünk sokat érte!

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, akkor a webáruházunkban a következő vásárlás alkalmából 5% kedvezményt adunk! Részletek a feliratkozás után.

Szabó kandalló